Naar de navigatie

Omgangsvorm 5

Op structuurniveau blijft de oorspronkelijke ruimtelijke indeling gehandhaafd zonder/minimale invulling (wanden, vloeren)

De oorspronkelijke ruimtelijke indeling handhaven op structuurniveau en geen of minimale invullingen plegen is een andere manier van omgang met de monumentale waarden en het (bijzondere) interieur. In Heinkenszand is de grootsheid van het houten karkas van de boerderij ’t Hof Stenevate het uitgangspunt geweest. De invulling bestaat uit twee glazen wanden om drie compartimenten in de schuur te kunnen creëren, zonder het gevoel van openheid weg te nemen.

In de Selexyz Boekhandel Dominicanerkerk in Maastricht werd tevens de ruimtelijke indeling op structuurniveau gehandhaafd maar zijn losse elementen in het gebouw geschoven. Een grote zwarte inloopboekenkast met meerdere verdieping biedt de benodigde ruimte aan de nieuwe functie als boekhandel.

Kasteel Coevorden heeft tot 2008 gefunctioneerd als stadhuis en trouwlocatie. De herbestemming tot hotel De Vlijt heeft het mogelijk gemaakt om de historie weer terug te brengen in het kasteel zonder er een al te museale sfeer van te maken. De oorspronkelijke indeling kon worden gehandhaafd.