Naar de navigatie

GEB-kantoor met schakelruimte, Sliedrecht

Het voormalig GEB-hoofdkantoor met schakelruimte in Sliedrecht is verbouwd tot modern kantoor. Het betreft een gemeentelijk monument van bijna 100 jaar oud met gevels in de stijl van de Amsterdamse school.

Opgave

De opgave is het bijna 100 jaar oude pand te verbouwen/restaureren en deels te vervangen door nieuwbouw. De monumentale uitstraling van gevels in de stijl van de Amsterdamse School en de oorspronkelijke details worden hoog gewaardeerd en blijven behouden.

Aanpak

Het eerste dat opvalt is de, vervangende, nieuwbouw aan de rechterzijde. Durf en innovatie moest het ontwerp uitstralen zonder te opdringerig te worden. Dit levert twee lagen kantoorruimte op die door de glazen vliesgevel aan voor- en achterzijde een grote transparantie krijgt. Mede door het contrast en vormgeving is zij ondergeschikt aan het oude GEB-gebouw. Om niet 'op straat te zitten' en om ook de zonbelasting op die gevel te kunnen beheersen, is de glazen voorgevel zo'n 90 cm teruggelegd en in de lijn van de voorgevel een dynamische, semitransparante gevel aangebracht van een draaiende aluminium lamellenconstructie.

Meer informatie

Contactpersoon: J.G.S.M. Philips